Kultakeramiikan tarina

Suomalainen perheyritys jo vuodesta 1977

Kultakeramiikka Oy on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1977 Nummelle, nykyiseen Lohjan kuntaan. Yritys sai alkunsa intohimosta tehdä laadukasta keramiikkaa ja halusta tuoda sitä suomalaisten arjen käyttöesineiksi.

Perheyritys käynnistyi aluksi pienessä mittakaavassa, ja alkuvuosien tuotanto tehtiin lähinnä käsin dreijaamalla ja valamalla. Vähitellen siirryttiin yhä enemmän sarjavalmistukseen ja näin saivat alkunsa osittain vielä tänä päivänäkin valmituksessa olevat tuotemallit. Vuonna 1989 tuontanto siirtyi Pihtiputaalle ja vuonna 2006 Viroon, lähelle Rakverea.

Vakiintunut suomalainen tuotemerkki

Outlet-myymälöissämme tuotevalikoima on laajentunut myös muihin kodintuotteisiin, kuten keittiö- ja sisustustarvikkeisiin. Arvostamme yrityksessämme laatua ja omaa tuotantoamme. Haluamme valmistaa tuotteita mahdollisimman paljon korkealaatuisia suomalaisia raaka-aineita käyttäen ja pitää tuotantomme mahdollisimman lähellä meitä.

Kultakeramiikka on vakiintunut suomalainen tuotemerkki. Astiamme ovat kuuluneet suomalaisiin koteihin ja keittiöihin jo vuosikymmeniä.

Suunnittelu

Suunnittelu- ja muotoilutyö toteutetaan Suomessa. Kaikki tuotteemme ovat huolellisesti suunniteltuja myynnin ja oman tehtaamme kanssa yhteistyössä.


Tuotteitamme ovat suunnitelleet mm. Taru Tonder, Kirsi Ranta, Pinja Laine, Katja Saario, Paola Suhonen, kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen sekä Saana ja Olli. Lisäksi teemme paljon yhteistyömallistoja muiden yritysten kanssa sekä liikelahjatuotteita.

Tuotantoprosessi ja vastuullisuus

Suomessa muotoillut ja suunnitellut astiat valmistuvat pääasiassa Viron Pajustissa omalla tehtaallamme. Tärkeitä arvoja meille on vastuullinen tuotanto, korkealaatuiset raaka-aineet ja kestävät tuotteet.

Suomalaisia raaka-aineita tehtaallamme valmistetuissa tuotteissa ovat kvartsi ja maasälpä. Raaka-aineidemme kotimaisuusaste on vähintään 35% kaikesta raaka-aineista. Massat valmistamme itse. Nykyisin valmistutamme myös joitakin värillisiä tuotteita auditoidulla sopimusvalmistajalla Thaimaassa. Tämä sen vuoksi, ettei tehtaallamme ole mahdollista valmistaa useita värejä kapasiteetin vuoksi ja värejä on jo vuosia toivottu valikoimaamme. Tuotteen valmistusmaan näet tuotteen tuotekortilta.

Keraamisen astian matka savimateriaalista valmiiksi tuotteeksi vaatii aikaa ja tarkkaa työtä. Astia kulkee läpi monta huolellista tuotannon työvaihetta, kunnes saavuttaa kaupan hyllyn.

Yrityksellemme vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat toimintamme kulmakiviä. Pyrimme toiminassamme huomioimaan taloudellisen, ympäristöllisen- ja sosiaalisen vastuun niin välillisessä kuin välittömässä toiminnassamme.

Ympäristövastuun osalta olemme sitoutuneet vähentämään hukkaa sekä käyttämään uusiutuvia energianlähteitä mahdollisimman paljon. Tehtaamme käyttämästä sähköstä saadaan iso osa tehtaan viereisestä aurinkovoimalasta. Myös esimerkiksi uunien hukkalämpö otetaan talteen ja käytetään tilojen lämmitykseen.

Koska valmistamme itse suuren osan tuotannostamme, voimme suoraan vaikuttaa sosiaalisen vastuun toteutumiseen, esimerkiksi työturvallisuuden ja oikeudenmukaisen palkkauksen osalta. Yhteistyökumppanimme ovat kolmansien osapuolien säännöllisesti auditoimia oman valvontamme lisäksi. Toimintaamme ohjaa myös taloudellinen vastuu eli huolehdimme kaikista taloudellisista velvoitteista sidosryhmillemme.