Meistä

 

KULTAKERAMIIKAN TARINA

Kultakeramiikka Oy on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1977 Nummelle, nykyiseen Lohjan kuntaan. Yritys sai alkunsa intohimosta tehdä laadukasta keramiikkaa ja halusta tuoda sitä suomalaisten arjen käyttöesineiksi.

Perheyritys käynnistyi aluksi pienessä mittakaavassa, ja alkuvuosien tuotanto tehtiin lähinnä käsin dreijaamalla ja valamalla. Vähitellen siirryttiin yhä enemmän sarjavalmistukseen ja näin saivat alkunsa osittain vielä tänä päivänäkin valmituksessa olevat tuotemallit. Vuonna 1989 tuontanto siirtyi Pihtiputaalle ja vuonna 2006 Viroon, lähelle Rakverea.

Outlet-myymälöissämme tuotevalikoima on laajentunut myös muihin kodintuotteisiin, kuten keittiö- ja sisustustarvikkeisiin. Omistamme myös Kotimo design -tuotemerkin, jolle valmistamamme kynttilät ovat voimakkaasti kasvava tuotealue. Suomessa Kultakeramiikalla on suunnitteluosasto ja myyntikonttori sekä outlet myymälät. Arvostamme yrityksessämme laatua ja omaa tuotantoamme. Haluamme valmistaa tuotteita mahdollisimman paljon korkealaatuisia suomalaisia raaka-aineita käyttäen ja pitää tuotantomme mahdollisimman lähellä meitä.

Kultakeramiikka on vakiintunut suomalainen tuotemerkki. Tuotteitamme myyvät useat marketit ja tavaratalot ympäri Suomea

 

 

TUOTANTOPROSESSI

Oma tehtaamme valmistaa tuotteitamme vastuullisesti ja työturvallisuuden huomioiden. Panostamme tuotteidemme kestävyyteen ja korkeaan laatuun.

Suomalaisia raaka-aineita tuotteissamme ovat kvartsi ja maasälpä. Raaka-aineidemme kotimaisuusaste on vähintään 35% kaikesta raaka-aineistamme. Massat valmistamme itse.

 

SUUNNITTELU

Suunnittelu- ja muotoilutyö toteutetaan pääkaupunkiseudulla Suomessa. Kaikki tuotteemme ovat suunniteltuja myynnin ja oman tehtaamme kanssa yhteistyössä. Suunnittelutyöstä vastaa pääasiallisesti muotoilija Taru Tonder. Lisäksi tuotteitamme ovat kuvittaneet tekstiilisuunnittelijat Kirsi Ranta ja Pinja Laine sekä kuvittaja Katja Saario